Χανιά

Ανασκαφές έχουν αποκαλύψει ευρήματα τα οποία αποδεικνύουν ότι η περιοχή κατοικείτο από τη Νεολιθική Περίοδο. Τα Χανιά έφτασαν στην ακμή τους την περίοδο της Ενετοκρατίας, όπου επιλέχθηκαν σαν έδρα του Γενικού Διαχειριστή της περιοχής και άνθισαν σαν σημαντικό εμπορικό κέντρο.

Η παλιά πόλη των Χανίων η οποία εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τη γραφικότητά της διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα χαρακτηριστικά της Ενετοκρατίας και έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Στο Ενετικό λιμάνι της πόλης ξεχωρίζουν ο Φάρος, το φρούριο του Φιρκά, το τζαμί Χασάν Πασά και τα Νεώρια.

Τα Λευκά Όρη, που υψώνονται πίσω από τα Χανιά και βυθίζονται στο Λιβυκό Πέλαγος στα Σφακιά, έχουν πολλά φαράγγια και χαράδρες για τους φυσιολάτρες ή τους ενθουσιώδεις ορειβάτες. Οι αμμώδεις παραλίες και τα πεντακάθαρα νερά σε όλες τις παραλίες του νομού (Γεωργιούπολη, Ελαφονήσι, Φαλάσαρνα, Παλαιόχωρα, κλπ.) είναι ιδανικά για κολύμπι. Οι μινωικοί, ρωμαϊκοί, βυζαντινοί και τουρκικοί αρχαιολογικοί χώροι είναι δελεαστικοί γι' αυτούς που ενδιαφέρονται για πολιτιστικές και ιστορικές εξερευνήσεις.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Chania
Chania
Chania
Chania